8 ℃Eső előfordulhat
2017. november 19., vasárnap • Erzsébet

Paradicsomos sült tilápia

Mariann , 2017. szeptember 12.
Hetente minimum egyszer kellene halat fogyasztania az embernek, azonban mi magyarok sajnos ennél sokkal kevesebb halat eszünk. Ma mutatunk egy szuper halas receptet, melyet könnyedén elkészíthetünk és diétába is bátran beilleszthető.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 800 g tilápia hal
 2 evőkanál olaj
 só, bors
 2 evőkanál olívaolaj
 2-3 gerezd fokhagyma
 300 g cseresznye paradicsom
 1 kis jalapeno paprika (elhagyható)
 60 ml alaplé
 friss bazsalikom
 2 evőkanál friss citromlé
 1/2 teáskanál friss citromhéj

Elkészítés:
A halszeleteket sóval és borssal hintsük meg, majd forró serpenyőben kevés olajon megsütjük a szeletek mindkét oldalát. Közben a paradicsomokat mossuk meg és vágjuk őket félbe. Ugyan abban a serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat, majd pároljuk meg rajta a fokhagymát, majd ezután mehetnek bele a paradicsomok és a paprika.

Süssük őket addig, míg el nem kezdenek összeesni, majd mehet hozzá az alaplé és a fűszerek. Sóval, borssal szórjuk meg. Ha kellően összefőtt minden, mehet a paradicsomok közé a hal is és pár perc főzés után tálalhatjuk is.
 
3 hozzászólás

bonita • Messiás #3 • 2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Sose tudok tilápia halat venni...

Sonci • Messiás #2 • 2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Király recept.

kalifa • Pipi #1 • 2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Mondjuk ez arra jó, ha valaki nem szereti annyira a halat, így tuti megeszi.