9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

Paradicsomos sült burgonya

2019. augusztus 17.
6.6241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy mediterrán köret, amit bármilyen húshoz vagy halhoz jól illik. A paradicsomos sült burgonya elkészítése nagyon egyszerű, a paradicsom és a fűszerek jól feldobják a sima sült burgonyát.


Hozzávalók:
800 g burgonya
250 g konzerv paradicsom
8 szál kakukkfű
só, bors ízlés szerint
5 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, majd ízlés szerint vágjuk hasábokra vagy kockákra. Tegyük egy tűzálló tálba, majd szórjuk meg sóval és borssal, öntsük hozzá a paradicsomot. Mehet rá a kakukkfű és az olívaolaj. Alaposan összeforgatjuk az egészet, hogy a krumplikat jól befedje a paradicsom.

Lefedjük és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük, majd levesszük a fedőt és további 10-15 percig sütjük. Ízlés szerint hagymát is lehet még hozzá adni.
nincs még hozzászólás