8 ℃Eső előfordulhat
2017. november 19., vasárnap • Erzsébet

Paradicsomos galette (francia pite)

Mariann , 2017. szeptember 08.
Szinte minden nemzetnek van saját pitéje, ez alól a franciák sem kivételek, akik galette néven készítik édes és sós pitéiket. A tészta itt is omlós, ropogós a töltelék pedig szinte bármi lehet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 150 g hideg vaj
 130 g parmezán
 225 g finomliszt
 só, bors
 2 db tojássárgája
 3 db tojás
 1 db citrom
 80 g cheddar sajt
 1 evőkanál petrezselyem
 1 evőkanál aprított rukkola
 2 teáskanál aprított kakukkfűlevél
 250 g ricotta
 250 g koktélparadicsom
 8 szelet bacon
 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Először elkészítjük a tésztát. Ehhez egy tálba morzsoljuk a hideg vajat, majd egy robotgép segítségével összekeverjük 50 g parmezánnal, a liszttel és egy-egy csipet sóval és borssal. Beledolgozzuk a tojássárgákat és lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd fóliába tesszük és hűtőbe rakjuk 2 órára.

Ezután a citrom héját lereszeljük és összekeverjük a zöldfűszerekkel, 2 db tojással, a ricottával és egy pici sóval. A többi lereszelt sajtot is szórjuk bele. A paradicsomokat vágjuk félbe. A tésztát nyújtsuk ki kör alakúra, majd a szélétől néhány centire oszlassuk el a sajtos keveréket, majd tegyük rá a bacont és a paradicsomokat. Végül a széleket hajtsuk rá a töltelékre és kenjük meg egy felvert tojással.

Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
 
3 hozzászólás

EszterSzabadkai • Hiperaktív #3 • 2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nem egy átlagos almás pite az biztos.

Natasha • Überbrutál #2 • 2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Jól hangzik. Guszta.

Móni • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Szilvásat már ettem ilyet, az nagyon finom volt.