Mai receptünk egy ízletes és gyorsan elkészíthető krém, ami nem csak szendvicsekhez tökéletes, hanem akár mártogatósként is fogyaszthatjuk. Nem kell hozzá sok minden és ízlés szerint friss zöldfűszerekkel is feldobhatjuk.
Hozzávalók:
1 csomag feta sajt
2 db paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál oregánó
bors
friss bazsalikom
Elkészítés:
A sajtot daraboljuk össze, majd tegyük egy turmixba. A paradicsom magos részét vágjuk ki és a húsát vágjuk össze kisebb darabokra, majd ez is mehet az aprítóba. Lehet egy kevés szárított paradicsomot is hozzáadni. Ezt követően mehet bele a többi hozzávaló is és az egészet alaposan összeturmixoljuk.
Ha túl sűrű lenne, akkor olívaolajjal lehet ezen javítani. Hűtsük be és utána már lehet is kenni friss pirítósra vagy más pékárura.