28 ℃Tiszta idő
2017. május 29., hétfő • Magdolna

Paradicsommártás

Mariann , 2017. április 05.
Ha Te is szereted a házi készítésű ételeket, akkor próbáld ki a házi készítésű paradicsommártást. Könnyen elkészíthető, használhatjuk tésztákhoz, húsokhoz, mártogatósként is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 fej hagyma
 2 db paradicsom
 150 g sűrített paradicsom
 2-3 evőkanál olaj
 1 evőkanál cukor
 fél csokor petrezselyem
 1 db zellerlevél
 6 levél bazsalikom
 só, bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el párolni az olajon. A paradicsomot közben vágjuk össze és a már megpárolt hagymához adjuk. Amíg a paradicsom összeesik vágjuk apróra a petrezselymet, a zellert és a bazsalikomot. Ha már teljesen összeesett a paradicsomot, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a cukrot és a fűszereket.

Főzzük össze az egészet, majd egy botmixer segítségével alaposan összeturmixoljuk az egészet. Végül fogyaszthatjuk is.
 
4 hozzászólás

Minoni • Polihisztor #4 • 1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Egyszer csináltam de az nem annyira ízlett.

Sandy • Messiás #3 • 1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ez biztos jobb mint egy bolti.

EszterSzabadkai • Pipi #2 • 1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Kipróbálom.

Lili • Messiás #1 • 1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Én szoktam csinálni, ilyet már bazsalikom helyett oregánót használok és egy kis fokhagymát is teszek bele.