Paprikás krumpli

Mariann , 2018. február 02.
Mai receptünk egy klasszikus magyar étel, melyet szinte bármikor össze lehet dobni otthon, ha van egy kis krumpli, és egy kis házi kolbász. A Paprikás krumplit ráadásul úgy ízesítjük, ahogy csak szeretnénk, lehet gazdagon megpakolni minden földi jóval.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg burgonya
 150 g szárazkolbász
 1 db vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 4 evőkanál étolaj
 2 teáskanál pirospaprika
 só, bors

Elkészítés:
A főzés legnehezebb részével kezdjük, azaz meghámozzuk a krumplikat és felkockázzuk őket. A hagymát vágjuk apróra, míg a kolbászt karikákra. Egy nagyobb lábosban felforrósítjuk az olajat, majd megpároljuk rajta a hagymát. Ezután lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. Ezt követően mehet bele a krumpli, a kolbász, a zúzott fokhagyma és a só, bors. Pici vízzel felöntjük.

Közepes lángon, fedő alatt addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk is.

Fotó: mindmegette.hu
 
2 hozzászólás

zitucska • Überbrutál #2 • 4 hónapja, 2 napja

Szalonnát is rakok bele. Úgy az igazi.

becky • Messiás #1 • 4 hónapja, 2 napja

nem vagyok oda érte túlságosan, sajnos anyukám mindig nagyon olajosan csinálta

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.