Paprikakrémes tészta

Mariann , 2019. április 28.
Mai receptünk egy nagyon egyszerű tésztaétel, amit bármikor összedobhatunk, ha valami különlegesebb ételt szeretnénk enni. A tésztához készíthetünk sült csirkét is, így még tartalmasabbá válik az ebéd vagy a vacsora.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g tészta
 600 g piros paprika
 2 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál balzsamecet
 fél csokor bazsalikom
 20 g reszelt parmezán
 70 ml olívaolaj
 só, bors

Elkészítés:
A tészát a szokásos módon főzzük meg, a főzővízből tegyünk félre fél decit. A paprikákat tegyük egy tepsire és 200-220 fokon süssük addig, amíg már szinte feketére nem sülnek. Ezután tegyük őket félre és hagyjuk kihűlni. Ha kihűltek, akkor könnyedén eltávolítjuk róluk a héjat és csak a paprika húsa marad meg. A paprika húsát tegyük egy aprítóba és a többi hozzávalóval krémesítsük.

Ha nincs otthon aprító, akkor botmixerrel is elkészíthetjük. Végül öntsük a tésztára és keverjük össze.
 
1 hozzászólás

leoni • Messiás #1 • 6 hónapja,

Ilyet még nem ettem.