Hozzávalók:
40 g élesztő
100 g cukor
2 dl tej
500 g finomliszt
csipet só
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
4 db tojássárgája
150 g margarin
100 g étcsokoládé
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk bele, majd 1-1 kiskanál cukor és liszt mellett futtassuk fel meleg helyen. A többi lisztet tegyük egy nagy tálba, adjunk hozzá a reszelt citromhéjat, a sót és a vaníliás cukrot. Ezután belekeverjük a felfuttatott élesztőt, a többi cukrot, a margarint és a tojássárgákat. A tésztát elkezdjük dagasztani és apránként beledolgozzuk a langyos tejet.
Ha összeállt a tészta, akkor takarjuk le és meleg helyen egy órán át kelesszük. Ha megkelt, akkor enyhén lisztes felületen átgyúrjuk és az apróra vágott csokit beledolgozzuk. Vajazzunk ki egy panettone formát és tegyük bele a tésztát. Hagyjuk ismét kelni.
Ezután előmelegített sütőben 190 fokon 10 percig sütjük, majd lejjebb vesszük a hőmérsékletet 170 fokra és további 40 percig sütjük. A tetejére érdemes egy kis vajas-vanília cukros krémet tenni és még egy picit vele együtt sütni.