Hozzávalók:
10 dkg darált mandula
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált mák
1 teáskanál sütőpor (gluténmentes)
1 nagy tojás
5 dkg kókuszolaj
8 dkg édesítő
3 evőkanál citromlé
fél biocitrom reszelt héja
Elkészítés:
A tojást keverjük habosra az édesítővel, majd adjuk hozzá a kókuszolajat, a citromlét és a reszelt citrom héját. Jól összekeverjük. Ezt követően a többi hozzávalót keverjük a tojásos masszához.
Egy kanál segítségével kis golyókat formázunk, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. A kanállal vagy a kezünkkel kilapítjuk a kekszeket. 175 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kihűlve tálaljuk.
Teához, kávéhoz tökéletes. Fémdobozban akár 4-5 napig is képes elállni.