Palacsinta recept

Mariann , 2014. január 24.
Talán az egyik legkedveltebb édesség Magyarországon, hiszen annyi változatban ellehet készíteni, hogy azt bárki íze-kedve szerint elfogyassza. Lehet ízes, kakaós, túrós, nutellás is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 25 dkg liszt
 2 evőkanál kristálycukor
 2 db tojás
 2-3 dl tej
 szénsavas ásványvíz vagy szóda
 egy kevés olaj sütéshez

Elkészítés:
Előveszünk egy nagy tálat, beleöntjük a lisztet, majd a tojásokat beleütjük, ezután jöhet a tej és a cukor. Egy robotgép segítségével elkezdjük összekeverni és szép fokozatosan közben hozzáadjuk a szódát.

Annyi szódát adunk hozzá, míg a tésztaalap kicsit sűrű, de folyékony állagú nem lesz. Aki sűrűbben szereti az kevesebb szódát rak bele, aki folyékonyabban szereti, az többet.

Egy palacsintasütőbe néhány csepp olajat teszünk, felhevítjük és elkezdjük kisütni a palacsintákat. Lehet vastag tésztájú vagy vékony, ki hogy szereti. És végül megtöltjük kedvenc töltelékünkkel, de magában is fogyasztható.
 
5 hozzászólás

fantis6 • Csirke #5 • 6 éve, 2 hónapja és 3 napja

túrós palacsinta a legjobb

Sonci • Messiás #4 • 6 éve, 6 hónapja és 1 napja

Imádom. Sajnos!

Enci • Überbrutál #3 • 6 éve, 6 hónapja és 1 napja

Na hétvégén csinálok is, olyan régen ettem már! Sajnos a jó dolgok mindig hizlalóak Lili!

Lili • Messiás #2 • 6 éve, 6 hónapja és 1 napja

Nagyon szeretem de nagyon hízlaló...

pilótakeksz • Messiás #1 • 6 éve, 6 hónapja és 1 napja

nálunk éppen most fog készülni egy kis finomság

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Burgonyafánk
Burgonyafánk

Fahéjas churros
Fahéjas churros

Vaníliás kifli
Vaníliás kifli