13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Padlizsánsaláta

2016. szeptember 17.
4.7461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed saláta, melyet fogyókúrázók is bátran fogyaszthatnak önmagában is vagy hússal. A padlizsán egy nagyszerű zöldség, hiszen rengeteg féle képen lehet elkészíteni és nagyon ízletes.


Hozzávalók:
2-3 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
ecet
olaj
bors
rukkola vagy friss salátalevelek

Elkészítés:
A padlizsánokat mossuk meg és tegyük egy tepsire. Előmelegített sütőben 160 fokon nagyjából egy órát sütjük. Akkor jó, ha már puha és a héja kicsit fekete. Ezután megpucoljuk és kockákra vágjuk. A hagymát, a paradicsomot és a paprikát karikázzuk fel és keverjük össze a padlizsánnal.

Egy tálban keverjünk össze ízlés szerint ecetet és olajat, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és szórjuk meg borssal. Ezt az öntetet tegyük a salátára. Végül a padlizsános keveréket és a salátát összekeverjük.
3 hozzászólás

Zita.Péter

8 éve, 2 hónapja és 26 napja

Grillezve szeretem inkább.

válasz erre

krisztike

8 éve, 2 hónapja és 27 napja

guszta étel

válasz erre

eperjam

8 éve, 2 hónapja és 27 napja

Szeretem a padlizsánt, főleg grillezve.

válasz erre