9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Padlizsános tészta

2018. július 14.
1.8731
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A padlizsán egy nagyszerű zöldség, mely rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, viszont nagyon kevés benne a kalória. Érdemes tésztákhoz is felhasználni, melyhez most hoztunk egy nagyon jó receptet.


Hozzávalók:
300 g tészta
100 g sajt
1 db padlizsán
2 db paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsomszósz
1 db vöröshagyma
bazsalikom
só, bors

Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Sózzuk meg és hagyjuk állni 20 percet. Ezután hevítsük fel az olajat és dobjuk rá az apróra vágott hagymát, valamint a padlizsánt. Néhány percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal és mehet hozzá a paradicsomszószt. Közepes lángon 10 percig főzzük.

Közben a tésztát is kifőzzük, leszűrjük és hozzákeverjük a padlizsános szószhoz. Pici bazsalikommal és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
2 hozzászólás

monyó

6 éve, 3 hónapja és 5 napja

Nem rossz ez a padlizsános cucc.

válasz erre

Gucci

6 éve, 3 hónapja és 5 napja

Padlizsán nem nagy kedvenc kicsit keserű.

válasz erre