Hozzávalók:
300 g tészta
100 g sajt
1 db padlizsán
2 db paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsomszósz
1 db vöröshagyma
bazsalikom
só, bors
Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Sózzuk meg és hagyjuk állni 20 percet. Ezután hevítsük fel az olajat és dobjuk rá az apróra vágott hagymát, valamint a padlizsánt. Néhány percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal és mehet hozzá a paradicsomszószt. Közepes lángon 10 percig főzzük.
Közben a tésztát is kifőzzük, leszűrjük és hozzákeverjük a padlizsános szószhoz. Pici bazsalikommal és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.