13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Padlizsánkrémes tészta

2019. október 01.
10.7831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy isteni tésztaétel, melyhez nem kell húst használni. A padlizsán nagyon finom zöldség, amit rengeteg féle képen el lehet készíteni és sok ételhez fel lehet használni.


Hozzávalók:
1 kg padlizsán
2 közepes fej vöröshagyma
150 ml napraforgó olaj
200 g tészta
petrezselyem
10 szem koktélparadicsom
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg alaposan és töröljük szárazra. Majd vágjuk félbe és tegyük egy tepsibe a vágott felével lefelé. Előmelegített sütőben, 220 fokon megsütjük. Ha már puha, akkor kész is van. Kivesszük a sütőből, kikaparjuk a húsát, amit egy szűrőbe teszünk és hagyjuk legalább egy órát állni.

Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Végül a hagymát és a lecsepegtetett padlizsánt botmixerrel pürésítjük, közben az olajat apránként hozzáadjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Végül a tésztához keverjük a krémet, majd megszórjuk petrezselyemmel és friss paradicsommal.
1 hozzászólás

bettike

4 éve, 11 hónapja és 9 napja

Elég jó.

válasz erre