Padlizsánkrémes tészta

Mariann , 2019. október 01.
Mai receptünk ismét egy isteni tésztaétel, melyhez nem kell húst használni. A padlizsán nagyon finom zöldség, amit rengeteg féle képen el lehet készíteni és sok ételhez fel lehet használni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg padlizsán
 2 közepes fej vöröshagyma
 150 ml napraforgó olaj
 200 g tészta
 petrezselyem
 10 szem koktélparadicsom
 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg alaposan és töröljük szárazra. Majd vágjuk félbe és tegyük egy tepsibe a vágott felével lefelé. Előmelegített sütőben, 220 fokon megsütjük. Ha már puha, akkor kész is van. Kivesszük a sütőből, kikaparjuk a húsát, amit egy szűrőbe teszünk és hagyjuk legalább egy órát állni.

Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Végül a hagymát és a lecsepegtetett padlizsánt botmixerrel pürésítjük, közben az olajat apránként hozzáadjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Végül a tésztához keverjük a krémet, majd megszórjuk petrezselyemmel és friss paradicsommal.
 
1 hozzászólás

bettike • Überbrutál #1 • 2 hete és 5 napja

Elég jó.