Mai receptünk ismét egy isteni tésztaétel, melyhez nem kell húst használni. A padlizsán nagyon finom zöldség, amit rengeteg féle képen el lehet készíteni és sok ételhez fel lehet használni.
Hozzávalók:
1 kg padlizsán
2 közepes fej vöröshagyma
150 ml napraforgó olaj
200 g tészta
petrezselyem
10 szem koktélparadicsom
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg alaposan és töröljük szárazra. Majd vágjuk félbe és tegyük egy tepsibe a vágott felével lefelé. Előmelegített sütőben, 220 fokon megsütjük. Ha már puha, akkor kész is van. Kivesszük a sütőből, kikaparjuk a húsát, amit egy szűrőbe teszünk és hagyjuk legalább egy órát állni.
Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Végül a hagymát és a lecsepegtetett padlizsánt botmixerrel pürésítjük, közben az olajat apránként hozzáadjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Végül a tésztához keverjük a krémet, majd megszórjuk petrezselyemmel és friss paradicsommal.