29 °Ctiszta égbolt
2020. augusztus 13., csütörtök • Ipoly

Padlizsánfasírt

Mariann , 2020. július 29.
Mai receptünk egy egyszerű, vegetáriánus padlizsánfasírt, amit akár paradicsomos tésztával is kínálhatunk, így a gyerekek is meg fogják enni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 darab padlizsán
 2 darab tojás
 100 g reszelt sajt
 200 g zsemlemorzsa
 1 kávéskanál római kömény
 só, bors
 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A padlizsánokat vágjuk kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük őket puhára. Hagyjuk hűlni és a felesleges vizet nyomkodjuk ki belőle. Tegyük egy tálba és adjuk hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, a fűszereket és annyi zsemlemorzsát, amitől összeáll a fasírt.

Tegyük hűtőbe kis időre, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül formázzunk gombócokat a fasírtból és kevés olajon süssük ki őket.
 
nincs még hozzászólás