2019. november 15., péntek • Albert, Lipót

Osztrák sajtos galuska

Mariann , 2019. november 03.
Mai receptünk egy nagyon sajtos, ízletes galuska, melyet akár tovább lehet turbózni egy kis baconnel. A galuskát könnyen össze lehet dobni, csupán a szaggatás egy kis időigényes a tapasztalatlan otthoni szakácsoknak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db tojás
 só, bors ízlés szerint
 350 g finomliszt
 2,5 dl tej
 2 db vöröshagyma
 200 g ementáli sajt
 50 g füstölt sajt

Elkészítés:
A tojásokat verjük fel, majd szórjuk meg sóval és borssal. Keverjük a liszthez a tojásokat, valamint a tejet. Keverjük össze alaposan és pihentessük a tésztát 20 percig. Közben a hagymát vágjuk karikákra, majd kevés olajon 10 perc alatt karamellizáljuk. Tegyünk fel egy nagy edényben sós vizet, majd amikor már lobog kezdjük el kiszaggatni a galuskákat.

Főzzük őket meg, majd szűrjük le és tegyük egy tűzálló edénybe. Szórjuk rá a hagymát, valamint az ementáli sajtot és keverjük össze. Szórjuk rá a füstölt sajtot és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük.
 
nincs még hozzászólás