13 ℃Esik
2017. szeptember 21., csütörtök • Máté, Mirella

Őszi színes káposztasaláta

Mariann , 2017. szeptember 07.
Ha kedveled az amerikai káposztasalátát, avagy más néven a coleslaw-ot, akkor ezt az őszi változatot is kedvelni fogod. A recept sokban hasonlít az eredetihez, de néhány őszi zöldség még pluszban található benne.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 csésze fejes káposzta
 2 csésze lila káposzta
 2 csésze kel
 2 csésze mángold
 2 csésze aprított sárgarépa
 2 szál zöldhagyma
 1 db mogyoróhagyma
 pici kendermag
 1/3 csésze citromlé
 1/4 csésze olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 db citrom héja
 pici só, pirospaprika

Elkészítés:
A zöldségeket vágjuk össze nagyon vékony csíkokra, majd egy nagy tálban keverjük össze őket. A citromlevet keverjük el az olívaolajjal és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a reszelt citromhéjat, a sót és a pirospaprikát. Ezzel az egyszerű dresszinggel öntsük le a salátát és alaposan forgassuk össze. Ezután szórjuk meg a kendermaggal és tegyük a hűtőbe 30 percre.

Ezután azonnal fogyaszthatjuk is az isteni színes káposztasalátát.
 
3 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #3 • 1 hete és 6 napja

Jónak tűnik de a klasszikusnál nincs jobb.

Tekla • Csirke #2 • 1 hete és 6 napja

Az eredetit imádom. KFC-ben mindig eszem.

eperjam • Überbrutál #1 • 1 hete és 6 napja

Husival nagyon jó lehet. Egészséges és vitamindús.