Hozzávalók:
2,5 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1/3 teáskanál fahéj
1/3 teáskanál gyömbér
1/3 teáskanál szerencsendió
1/3 teáskanál szegfűbors
1/2 teáskanál só
1 bögre vaj
3/4 bögre barnacukor
1/2 bögre kristálycukor
3/4 bögre sütőtökpüré
1 db tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
2 bögre csoki chips
Elkészítés:
A lisztbe bele keverjük a fahéjat, a gyömbért, a szerencsdiót, a szegfűborsot, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverjük habosra a cukrokat és a puha vajat. Ehhez adjuk a sütőtökpürét, a tojást és a vaníliakivonatot. Ha összeállt a krém, akkor adagonként mehet bele a fűszeres liszt. Ha összeállt a kissé kemény tészta, akkor egy spatula segítségével a csokit is belekeverjük.
Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy kisebb golyókat csinálunk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Végül előmelegített sütőben 190 fokon 12 perc alatt megsütjük.