0 ℃Tiszta idő
2020. június 03., szerda • Klotild

Olívabogyós stangli

Mariann , 2020. február 18.
Mai receptünk egy szuper reggeli vagy szendvicsnek való pékáru, amit bár egy kicsit időigényes elkészíteni, de megéri a fáradalmakat. Ráadásul ha nagyobb mennyiséget készítesz, akkor a többit nyugodtan lefagyaszthatod.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g liszt
 100 g magozott fekete olajbogyó
 200 ml meleg tej
 1 teáskanál barna cukor
 2 teáskanál szárított élesztő
 1 db tojás
 200 g puha vaj
 1 púpozott teáskanál só
 50 ml olívaolaj
 4 evőkanál szezámmag

Elkészítés:
Az olajbogyót csepegtessük le, vágjuk össze, majd egy evőkanál lisztet keverjünk hozzá. A tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és hagyjuk 5 percet állni. Ezt követően a maradék lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojásokat, majd kissé összedolgozzuk. Csak ezt követően tesszük bele a szobahőmérsékletű vajat és a sót. Ismét keverünk rajta és csak a legvégén adjuk hozzá az olajbogyókat.

Körülbelül 10 percig dagasztjuk és lefedve egy órát hagyjuk kelni. Kiolajozott deszkán átdolgozzuk és újabb 20 percig hagyjuk pihenni. Négy egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd rudakat formázunk belőlük és egy picit csavarunk rajtuk. Tegyük sütőlemezre, kenjünk meg kevés olajjal és szórjuk meg szezámmaggal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, majd 200 fokon további 15-20 percig, vagy amíg nem lesz aranybarna.
 
4 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #4 • 3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Guszta!

Mariann • Megszállott #3 • 3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Perec írta:
Én nem tudok ilyen szépeket sütni.
Pedig nem nehéz.

Perec • Hiperaktív #2 • 3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Én nem tudok ilyen szépeket sütni.

bettike • Überbrutál #1 • 3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Azta de jól néz ki.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Graham bagel
Graham bagel

Sokmagvas bagett
Sokmagvas bagett

Fahéjas kalács
Fahéjas kalács