A pesto krémeket rengeteg féle képen fel lehet használni, akár húsokhoz, halakhoz vagy éppen tésztákhoz. Ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz zöld olívabogyóból isteni finom pestot.
Hozzávalók:
250 g töltött zöld olajbogyó
fél marék dió
2 gerezd fokhagyma
1 csokor koriander
1 dl olívaolaj
2 evőkanál parmezán sajt
só, bors
Elkészítés:
Egy aprító gépbe tegyük bele az olajbogyókat, majd adjuk hozzá a diót, a fokhagymát, a koriandert, a sajtot és a borsot. Kezdjük el a géppel összeaprítani a hozzávalókat, majd lassanként mehet hozzá az olívaolaj. Ha jó krémes már az állaga, akkor ellenőrizzük le, hogy mennyire sós és csak ez után adjunk hozzá ízlés szerint sót.
Ismét keverünk rajta, majd egy tálba tesszük és lehűtve pár napig tárolhatjuk felhasználásig.