2019. szeptember 15., vasárnap • Enikő, Melitta

Olaszos rakott padlizsán

Mariann , 2019. szeptember 08.
Mai receptünk egy olasz finomság, amihez nem kell hús, mégis nagyon laktató. A paradicsom, a sajt és a padlizsán nagyon jól harmonizál együtt, érdemes elkészíteni ha kedveljük az olaszos ízeket és a könnyed ételeket.


Hozzávalók:
 2 db padlizsán
 700 g paradicsompüré
 200 g mozzerella
 70 g parmezán
 1 db vöröshagyma
 2 ág bazsalikom
 1 ág kakukkfű
 2 evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál liszt
 só, bors

Elkészítés:
A padlizsánt szeleteljük fel vékonyan, majd sózzuk meg és hagyjuk állni picit, közben elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Ehhez adjuk a paradicsompürét, majd a sót, borsot, a bazsalikomot és a kakukkfüvet. Az egészet főzzök 10-15 percig alacsony lángon. A padlizsánt mossuk át és töröljük szárazra.

Ezt követően lisztezzük enyhén be a szeleteket és kevés olajon picit pirítsuk meg őket. Ezután egy tűzálló tálat kikenünk paradicsomszósszal, majd rétegezve tegyük bele a padlizsán szeleteket. Szórjuk meg bőven sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
 
nincs még hozzászólás