2019. szeptember 15., vasárnap • Enikő, Melitta

Olaszos paradicsomos tészta

Mariann , 2019. augusztus 30.
Mai receptünk az olaszok egyik kedvenc klasszikus étele, a paradicsomos tészta, amit nagyon könnyű elkészíteni, szinte ez a legkönyebb tésztaétel. Ehhez nem kell hús, így vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatják.


Hozzávalók:
 1 kg paradicsom
 4 gerezd fokhagyma
 70 ml olívaolaj
 só, bors ízlés szerint
 1 marék friss bazsalikom
 250 g spagetti tészta

Elkészítés:
A paradicsomokat mossuk meg, majd a tetejüket vágjuk be X alakban és öntsünk rájuk forró vizet. Egy perc áztatás után leöntjük a vizet és könnyedén lehúzhatjuk a héjukat, de legyünk óvatosak, mert forró a paradicsom. Ezután kisebb kockákra vágjuk össze őket.

Ezután egy nagyobb lábosban forrósítunk olajat, majd a zúzott fokhagymákat megpirítjuk rajta egy picit és ezután mehet bele a paradicsom. Kevergetjük és fedő alatt 20 percig főzzük. Közben sóval és borssal ízesítünk. Ha kész, beleszórjuk a bazsalikomot és ismét összeforraljuk. Közben a tésztát kifőzzük és a kész paradicsommal már tálalhatjuk is.
 
nincs még hozzászólás