8 ℃Eső előfordulhat
2017. november 19., vasárnap • Erzsébet

Olasz zöldséges rizottó

Mariann , 2017. szeptember 11.
Ősszel sem szabad lemondani a zöldségekről, ilyenkor is különösen fontos, hogy eleget együnk, éppen ezért érdemes például vegetáriánus ételeket készíteni. Az olasz zöldséges rizottó éppen egy ilyen étel.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 csésze arborio rizs
 3 csésze zöldség alaplé
 2 evőkanál olívaolaj
 3 közepes cukkini
 250 g cseresznye paradicsom
 1 kisebb hagyma
 1 gerezd fokhagyma
 pici citromlé
 friss bazsalikom
 50 g parmezán sajt

Elkészítés:
Első lépésként a rizst főzzük meg az alaplében. Egy pici olajon pirítsuk meg a rizst, majd apránként öntsük hozzá az alaplét. Közben a zöldségeket daraboljuk fel. Egy serpenyőben pároljuk meg kevés olajon a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a cukkinit is. Ha megpárolódott, akkor mehet bele a kész rizs is és a citromlé.

Alacsony lángon főzzük tovább, míg a nedvesség felszívódik. Végül keverjük bele a sajtot és szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal. Ezután tálalhatjuk is a krémes rizottót.
 
3 hozzászólás

debbie • Csirke #3 • 2 hónapja, 1 hete és 5 napja

Szeretem a rizottót de soha nem csináltam még otthon.

Enci • Überbrutál #2 • 2 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nekem se mindig sikerül a rizottó.

leoni • Messiás #1 • 2 hónapja, 1 hete és 5 napja

Képtelen vagyok jó rizottót csinálni otthon. Nem értem...