2018. november 19., hétfő • Erzsébet

Olasz tenger gyümölcsei saláta

Mariann , 2017. augusztus 15.
Ha idén nem jutottál el a tengerhez, akkor vidd az érzést otthonodba. Készíts isteni olasz tenger gyümölcsei salátát. Bár friss tenger gyümölcseit nem fogsz nagyon kapni itthon, de fagyasztott változatból is elkészítheted.


Hozzávalók:
 500 g tenger gyümölcsei
 2 teáskanál reszelt citromhéj
 240 ml citromlé
 4 gerezd fokhagyma
 2 szár zeller
 fél csokor petrezselyem
 só, bors
 olívaolaj

Elkészítés:
A fokhagymát zúzzuk össze. A tenger gyümölcseit öntsük le citromlével és hagyjuk egy picit állni a hűtőben. Egy nagy serpenyőben olívaolajon pároljuk meg a fokhagymát, majd öntsük fel egy kis vízzel. Dobjuk bele a tenger gyümölcseit, az összevágott zellert és kezdjük el párolni. Közben egy tálban keverjük össze az apróra vágott petrezselymet, a reszelt citromhéjat és egy kis olívaolajat.

Ha megfőtt a tengergyümölcse, az esetleges vizet öntsük le róla és keverjük össze a petrezselymes keverékkel.
 
2 hozzászólás

Tekla • Csirke #2 • 1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Hát, tény hogy az itthoni tenger gyümölcse nem olyan mint a tengerparton enni egyet.

blondi • Überbrutál #1 • 1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Huu de nem bírom az ilyet megenni...szörnyen néz ki.