Hozzávalók:
1 nyúlgerinc
2 nyúlcomb
2 főtt tojás
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg sonka
20 dkg sertéshús
0,5 dl konyak
1 dl fehérbor
100 g zöldborsó
150 g apró gomba
100 g vöröshagyma
bors
egy kevés petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húsokat és a szalonnát csíkokra vágjuk, majd egy tálba rakjuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk és rászórjuk a húsra. A fehérbor és a konyak felét ráöntjük, végül borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük, hogy mindenhová jusson a fűszerből és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, letakarva.
A főtt tojást, a sonkát és a gombát kisebb kockákra vágjuk, majd a borsót hozzákeverjük. A bepácolt húsokat kétszer átdaráljuk és összekeverjük a sonkás, borsós, tojásos keverékkel. A masszát egy pástétom formába tesszük. Előmelegített sütőben 150-160 fokon 45 percig sütjük. Ha kész, akkor megvárjuk míg teljesen kihűl. Felszeleteljük és salátával, friss kenyérrel tálaljuk.