6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Nyúlpástétom

2014. április 17.
2.4831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A mai receptünk egy kulináris finomság, melyet húsvét idején érdemes fogyasztani. A pástétomot előételként és reggeliként is fogyaszthatjuk. Készíthetjük különböző zöldségek felhasználásával, így értékes vitaminokat juttathatunk szervezetünkbe.


Hozzávalók:
1 nyúlgerinc
2 nyúlcomb
2 főtt tojás
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg sonka
20 dkg sertéshús
0,5 dl konyak
1 dl fehérbor
100 g zöldborsó
150 g apró gomba
100 g vöröshagyma
bors
egy kevés petrezselyemzöld

Elkészítés:
A húsokat és a szalonnát csíkokra vágjuk, majd egy tálba rakjuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk és rászórjuk a húsra. A fehérbor és a konyak felét ráöntjük, végül borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük, hogy mindenhová jusson a fűszerből és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, letakarva.

A főtt tojást, a sonkát és a gombát kisebb kockákra vágjuk, majd a borsót hozzákeverjük. A bepácolt húsokat kétszer átdaráljuk és összekeverjük a sonkás, borsós, tojásos keverékkel. A masszát egy pástétom formába tesszük. Előmelegített sütőben 150-160 fokon 45 percig sütjük. Ha kész, akkor megvárjuk míg teljesen kihűl. Felszeleteljük és salátával, friss kenyérrel tálaljuk.
3 hozzászólás

Babóca

10 éve, 10 hónapja és 13 napja

Finom lehet. mosolygó smiley

válasz erre

Enci

10 éve, 10 hónapja és 13 napja

Hmmm nem szeretem a nyulat.

válasz erre

Lili

10 éve, 10 hónapja és 13 napja

Juj ilyet még nem ettem.meglepett smiley

válasz erre