13 °Cerős felhőzet
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Nyúlpástétom

Mariann , 2014. április 17.
A mai receptünk egy kulináris finomság, melyet húsvét idején érdemes fogyasztani. A pástétomot előételként és reggeliként is fogyaszthatjuk. Készíthetjük különböző zöldségek felhasználásával, így értékes vitaminokat juttathatunk szervezetünkbe.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 nyúlgerinc
 2 nyúlcomb
 2 főtt tojás
 15 dkg füstölt szalonna
 10 dkg sonka
 20 dkg sertéshús
 0,5 dl konyak
 1 dl fehérbor
 100 g zöldborsó
 150 g apró gomba
 100 g vöröshagyma
 bors
 egy kevés petrezselyemzöld

Elkészítés:
A húsokat és a szalonnát csíkokra vágjuk, majd egy tálba rakjuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk és rászórjuk a húsra. A fehérbor és a konyak felét ráöntjük, végül borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük, hogy mindenhová jusson a fűszerből és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, letakarva.

A főtt tojást, a sonkát és a gombát kisebb kockákra vágjuk, majd a borsót hozzákeverjük. A bepácolt húsokat kétszer átdaráljuk és összekeverjük a sonkás, borsós, tojásos keverékkel. A masszát egy pástétom formába tesszük. Előmelegített sütőben 150-160 fokon 45 percig sütjük. Ha kész, akkor megvárjuk míg teljesen kihűl. Felszeleteljük és salátával, friss kenyérrel tálaljuk.
 
3 hozzászólás

Babóca • Messiás #3 • 7 éve, 4 napja

Finom lehet.

Enci • Überbrutál #2 • 7 éve, 4 napja

Hmmm nem szeretem a nyulat.

Lili • Messiás #1 • 7 éve, 4 napja

Juj ilyet még nem ettem.