Nutellával töltött fánk

Mariann , 2020. január 26.
Mai receptünk a csokoládé imádok kedvence lesz, hiszen egy nutellával töltött fánk receptjét mutatjuk meg. Nem nehéz elkészíteni, csupán egy kicsit időigényes, de megéri a belefektetett energiát. Nutella helyett más csokikrémet is használhatunk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 dl tej
 1 evőkanál cukor
 50 g friss élesztő
 600 g finomliszt
 500 g rétesliszt
 80 g cukor
 80 g olvasztott vaj
 4 dl meleg tej
 3 db tojás
 csipet só
 300 g nutella
 olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a tejbe és az evőkanál cukorba, majd hagyjuk pihenni, hogy teljesen felfusson. Közben egy nagy tálba szitáljuk bele a két féle lisztet és a cukrot. Végül mehet bele az olvasztott vaj, a felfutatott élesztő, a meleg tej és a tojások. Elkezdjük összedolgozni, majd csak ez után szórjuk bele a sót. Dagasszuk össze a tésztát és hagyjuk pihenni egy órán keresztül.

A megkelt tésztát osszuk két felé, így könnyebb lesz vele dolgozni. Egy lisztezett felületen mindkét tésztát kör alakúra nyújtjuk és egy pohár segítségével kiszaggatjuk a fánkokat. A fánkok felére tegyünk egy kevés nutellát, majd fedjük le őket. Végül melegítsük fel az olajat és süssük ki a fánkokat.
 
3 hozzászólás

Bogyó • Pipi #3 • 3 hete és 1 napja

Ebből bármennyit meg tudnék enni.

bettike • Überbrutál #2 • 3 hete és 1 napja

Érdekes, hogy én a lekvárral töltött fánkot jobban kedvelem.

moni1294 • Überbrutál #1 • 3 hete és 1 napja

Ez aztán a kalória bomba.