24 °Ctiszta égbolt
2020. július 05., vasárnap • Emese, Sarolta

Nutellás csiga

Mariann , 2019. augusztus 05.
Mai receptünk a gyerekek egyik kedvence, a kakaós csiga receptjét mutatjuk meg, azonban kakaó helyett most nutellával töltjük meg, amit szintén imádnak a kicsik. Nutella helyett más mogyorókrémet is lehet használni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 350 g fehér liszt
 150 g teljes kiőrlésű liszt
 1 tasak instant élesztő
 2 db tojássárgája
 50 g vaj
 3 evőkanál kristálycukor
 
 Nutella

Elkészítés:
A kétféle lisztet egy tálba tesszük, összekeverjük, majd mehet hozzá az élesztő, a tojássárgák, a puha vaj, a cukor és a csipet só. Jól összedolgozzuk az egészet és addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a keverőtáltól. Ezután lefedjük és melegebb helyen 1-1,5 óra alatt a duplájára kelesztjük. Utána még egyszer átgyúrjuk óvatosan és ismét kelesszük.

Egy lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük nutellával. Érdemes egy kis cukrozott fahéjjal is megszórni a még finomabb íz érdekében. Feltekerjük óvatosan és 2-3 cm vastagon felszeleteljük. Éles kést használjunk, hogy ne nyomjuk össze a tésztát. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
 
1 hozzászólás

csillucs • Nagymester #1 • 11 hónapja, 3 hete és 6 napja

Uhhh de ennék ilyet.