10 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Narancsos-fahéjas macaron

2018. november 24.
23.0131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünkkel egy kicsit már az adventi időszakra szeretnénk hangolódni, hiszen már nincs túl messze a karácsony. A macaronok elkészítése nem túl egyszerű, türelem kell hozzá. Ezeket a macaronokat felszolgálhatjuk az ünnepi vacsora után is, de akár ajándékba is adhatjuk szeretteinknek.


Hozzávalók:
150 g tejszín
150 g fehér csoki
30 g vaj
narancsaroma
1 mokkáskanál fahéj
120 g mandula liszt
210 g porcukor
3 db tojásfehérje
30 g kristálycukor
piros ételfesték

Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a krémet, hogy legyen ideje megdermedni. Ehhez felforraljuk a tejszínt, majd beledaraboljuk a csokit és hozzáadjuk a vajat. Ha jól felolvadt minden és elvegyült, akkor hozzáadjuk még a narancsaromát vagy reszelt narancshéjat valamint a fahéjat. Celofánnal lefedjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mandulalisztet és a porcukrot szitáljuk át, fontos, hogy minden sima legyen. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha már kemény a hab, akkor jöhet először az ételfesték, majd a mandulás-porcukros liszt. Óvatosan keverjük össze a habot és a lisztet. Ezután a krémet habzsákba töltjük és kisebb karikákat nyomunk egy sütőpapírral. Kicsit megütögetjük a tepsit, hogy szép egyenletesek legyenek a macaronok és 15 percig hagyjuk pihenni.

Ezt követően előmelegített sütőben 150 fokon megsütjük a macaronokat 10-12 perc alatt, majd megtöltjük őket a narancsos krémmel. A macaronokat lehet még díszíteni például marcipánból készített hópelyhekkel.
2 hozzászólás

pilótakeksz

5 éve, 10 hónapja és 9 napja

Készülök macaront csinálni idén, pont jókor jött a recept.

válasz erre

Lili

5 éve, 10 hónapja és 9 napja

Már nagyon szeretnék házi macaront készíteni. Csak félek röhögő smiley

válasz erre