12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Narancsos sárgarépapüré

2019. december 19.
20.3881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ünnepi püré köret, melyet érdemes elkészíteni karácsonykor. A narancs és a répa nagyon jól kiegészíti egymást és ezzel az egyszerű recepttel feldobhatod az unalmas burgonyapürét.


Hozzávalók:
4 db sárgarépa
1 db burgonya
1 db narancs
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint

Elkészítés:
A sárgarépákat és a burgonyát is pucoljuk meg, majd a répát vékonyabb karikákra szeljük. Kevés olajon pirítsuk meg a répát, majd adjuk hozzá a burgonyát és öntsünk hozzá vizet. Szórjunk rá sót és fedő alatt főzzük puhára. Közben a narancs feléből a levet kifacsarjuk, a másik feléből pedig a húst kivágjuk a hártyák nélkül.

A megfőtt répát és burgonyát pürésítsük, majd keverjük hozzá a narancslét és a vajat. Jól összekeverjük, végül pedig a narancs húsát is szórjuk bele.
nincs még hozzászólás