9 ℃Esik
2017. december 15., péntek • Valér

Narancsos pulykamell

Mariann , 2017. december 03.
Ha már unalmas a csirke, akkor itt az ideje, hogy több pulykahúst fogyassz. A pulyka húsa is rengeteg fehérjét tartalmaz, alacsony a zsírtartalma és kevés kalória található benne. Ma mutatunk hozzá egy egyszerű receptet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg pulykamell
 6-7 db narancs
 2 evőkanál méz
 3 evőkanál olívaolaj
 só, bors
 rozmaring
 pici szerecsendió
 2 dl víz
 2 dl fehérbor

Elkészítés:
A húst mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután egy tálban keverjük össze a mézet, az olívaolajat, a fűszereket valamint 5 db narancs levét és reszelt héját. Ebben a keverékben forgassuk meg alaposan a húst és tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek minden rostba belemenjenek.

Egy kivajazott hőálló tálban elhelyezzük a húst, öntünk alá vizet és bort, majd a hús tetejére megpucolt narancs karikákat teszünk. Lefedjük az egészet és előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át sütjük. A végén levesszük a fóliát és pirosra sütjük a húst.
 
2 hozzászólás

Erika2921 • Tojás #2 • 3 napja és 12 órája

Utalom szegény pulykát )

zitucska • Überbrutál #1 • 1 hete és 4 napja

Pulykát nem annyira kedvelem.