7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Narancsos pulykamell

2017. december 03.
26.6251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már unalmas a csirke, akkor itt az ideje, hogy több pulykahúst fogyassz. A pulyka húsa is rengeteg fehérjét tartalmaz, alacsony a zsírtartalma és kevés kalória található benne. Ma mutatunk hozzá egy egyszerű receptet.


Hozzávalók:
1 kg pulykamell
6-7 db narancs
2 evőkanál méz
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
rozmaring
pici szerecsendió
2 dl víz
2 dl fehérbor

Elkészítés:
A húst mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután egy tálban keverjük össze a mézet, az olívaolajat, a fűszereket valamint 5 db narancs levét és reszelt héját. Ebben a keverékben forgassuk meg alaposan a húst és tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek minden rostba belemenjenek.

Egy kivajazott hőálló tálban elhelyezzük a húst, öntünk alá vizet és bort, majd a hús tetejére megpucolt narancs karikákat teszünk. Lefedjük az egészet és előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át sütjük. A végén levesszük a fóliát és pirosra sütjük a húst.
2 hozzászólás

Erika2921

6 éve, 10 hónapja és 24 napja

Utalom szegény pulykát mosolygó smiley)

válasz erre

zitucska

6 éve, 11 hónapja és 4 napja

Pulykát nem annyira kedvelem.

válasz erre