Ezt a szuper egyszerű receptet elkészítheted reggelire is, de desszertként is bátran tálalhatod. Nem kell hozzá sok minden és elkészítheted akár kisebb, muffin formákban is, ha szépen szeretnéd tálalni.
Hozzávalók:
2 dl tej
1 dl habtejszín
1 db tojássárgája
1 narancs héja
2 csomag vaníliás cukor
250 g kalács
150 g narancslekvár
50 g pekándió
2 evőkanál vaj
1 teáskanál porcukor
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
Első lépésként a tejet, a tejszínt és a tojássárgáját tegyük egy edénybe. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a vaníliás cukrot. Folyamatos kevergetés mellett az egészet összeforraljuk. Ezután lehúzzuk a tűztől. A kalácsot vágjuk össze szeletekre, ha muffin formába tesszük, akkor kockákra érdemes vágni.
Egy sütőformát vajazzunk ki és szórjuk meg liszttel. A kalácsszeleteket mártogassuk bele a tejes krémbe, és kezdjük el beletenni a formába. Egy szelet kalácsra tegyünk egy kevés lekvárt, valamint durvára vágott pekándiót, majd jöhet egy újabb szelet kalács. Megtöltjük az egész tálat és egy kevés vajat dobunk a végén rá.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük az egészet. Végül egy kevés porcukorral érdemes megszórni.