6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Narancsos kacsasült

2018. december 19.
14.6971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni finom kacsasült, amit bátran tehetsz majd az ünnepi asztalra, ha elkészíted. Mivel egy egész kacsáról van szó, így ennek az elkészítése időigényes, de nem kell hozzá sok minden.


Hozzávalók:
egy egész kacsa
3 db narancs
méz
két evőkanál majoranna
3 dl húsleves alaplé
só, bors ízlés szerint

Előkészítés:
A megtisztított kacsát lobogó vízbe dobjuk bele 10 percre, majd vegyük ki és törölgessük meg. Ezután alaposan kívül és belül is megszórjuk sóval, borssal valamint majorannával. Egy kevés fahéjat vagy szerecsendiót is szórhatunk rá. 2 darab narancsot alaposan mossunk meg és vágjuk gerezdekre, majd egy kevés mézzel meglocsolva tegyük a kacsa hasába.

Ezután egy nagyobb tepsibe helyezzük bele a kacsát és locsoljuk meg az alaplé felével és kenjük meg egy kis mézzel. Dobjuk a sütőbe a kacsát és 170 fokon 45 percig sütjük. Ezután megfordítjuk a kacsát ismét kenünk rajta mézet és az alaplével is meglocsoljuk. Újabb 45 percig sütjük. Végül visszafordítjuk és néhány narancsszeletet tegyünk rá és süssük 45 percig a kacsát. Végül 15 perc pihentetés után vágjuk fel.
nincs még hozzászólás