Hozzávalók:
4 db kacsacomb
5 db narancs
1-1,5 dl édes fehérbor
2 dl kacsazsír
só
rozmaring
kakukkfű
őrölt fehér bors
3 szem borókabogyó
4-5 db szegfűszeg
méz
Elkészítés:
A combokat alaposan sózzuk meg. Egy tálban olvasszuk fel a kacsazsírt, majd keverjünk hozzá rozmaringot, kakukkfüvet és borsot ízlés szerint. Ezzel locsoljuk meg a kacsacombokat és hagyjuk állni 1-2 órát, amíg a zsír megdermed. Ezután meglocsoljuk a combokat 2 db narancs levével és a borral, valamint beledobjuk az összenyomott borókabogyót és a szegfűszeget.
Lefedjük az egészet és előmelegített sütőben, 180 fokon 1,5 órán át sütjük. Ezután levesszük a fedőt és mellédobáljuk a megmaradt narancs darabjait, valamint a húsokat megkenjük egy kis mézzel. Ismét visszatesszük és pirosra sütjük a combokat.