2019. november 15., péntek • Albert, Lipót

Narancsos kacsacomb

Mariann , 2018. szeptember 05.
Kacsacombot nem csak karácsonyi ünnepek alatt érdemes enni, hanem ősszel is. Így mai receptünk egy isteni finom narancsos változat, amihez kell némi türelem, hogy elkészüljön, de a végeredményért megéri rá várni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db kacsacomb
 5 db narancs
 1-1,5 dl édes fehérbor
 2 dl kacsazsír
 
 rozmaring
 kakukkfű
 őrölt fehér bors
 3 szem borókabogyó
 4-5 db szegfűszeg
 méz

Elkészítés:
A combokat alaposan sózzuk meg. Egy tálban olvasszuk fel a kacsazsírt, majd keverjünk hozzá rozmaringot, kakukkfüvet és borsot ízlés szerint. Ezzel locsoljuk meg a kacsacombokat és hagyjuk állni 1-2 órát, amíg a zsír megdermed. Ezután meglocsoljuk a combokat 2 db narancs levével és a borral, valamint beledobjuk az összenyomott borókabogyót és a szegfűszeget.

Lefedjük az egészet és előmelegített sütőben, 180 fokon 1,5 órán át sütjük. Ezután levesszük a fedőt és mellédobáljuk a megmaradt narancs darabjait, valamint a húsokat megkenjük egy kis mézzel. Ismét visszatesszük és pirosra sütjük a combokat.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 1 éve, 3 hónapja és 15 napja

Narancsos kacsa igazi ünnepi menü.

hemberender • Hiperaktív #1 • 1 éve, 3 hónapja és 15 napja

Nagyon jó a kacsa. De figyelni kell, hogy készíti el az ember.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.