8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Narancsos kacsacomb

2018. szeptember 05.
15.0521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Kacsacombot nem csak karácsonyi ünnepek alatt érdemes enni, hanem ősszel is. Így mai receptünk egy isteni finom narancsos változat, amihez kell némi türelem, hogy elkészüljön, de a végeredményért megéri rá várni.


Hozzávalók:
4 db kacsacomb
5 db narancs
1-1,5 dl édes fehérbor
2 dl kacsazsír

rozmaring
kakukkfű
őrölt fehér bors
3 szem borókabogyó
4-5 db szegfűszeg
méz

Elkészítés:
A combokat alaposan sózzuk meg. Egy tálban olvasszuk fel a kacsazsírt, majd keverjünk hozzá rozmaringot, kakukkfüvet és borsot ízlés szerint. Ezzel locsoljuk meg a kacsacombokat és hagyjuk állni 1-2 órát, amíg a zsír megdermed. Ezután meglocsoljuk a combokat 2 db narancs levével és a borral, valamint beledobjuk az összenyomott borókabogyót és a szegfűszeget.

Lefedjük az egészet és előmelegített sütőben, 180 fokon 1,5 órán át sütjük. Ezután levesszük a fedőt és mellédobáljuk a megmaradt narancs darabjait, valamint a húsokat megkenjük egy kis mézzel. Ismét visszatesszük és pirosra sütjük a combokat.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 1 hónapja és 9 napja

Narancsos kacsa igazi ünnepi menü.

válasz erre

hemberender

6 éve, 1 hónapja és 9 napja

Nagyon jó a kacsa. De figyelni kell, hogy készíti el az ember.

válasz erre