Narancsos csirkecombok

Mariann , 2018. június 10.
A narancsos sült csirkecomb isteni nyári fogás, az üde narancsnak köszönhetően. A narancstól ráadásul kissé ragacsossá fog válni sütés közben. Nagyon könnyen elkészíthetjük, szinte bármilyen körettel tálalhatjuk azt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 8 db csirkecomb
 2 evőkanál balzsamecetet
 4 evőkanál narancslekvár
 1 dl narancslé
 2 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál méz
 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
 só, bors
 friss oregánó

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a balzsamecetet, a narancslekvárt, a narancslét, a zúzott fokhagymás és a mézet. Alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat is, egy pici sót, borsot. Ebben a szószban forgassuk meg a megtisztított csirkecombokat és tegyük az egészet néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és a csirkecombokat egy tepsibe téve betesszük a sütőbe. Körülbelül 50 percig sütjük a combokat, amiket érdemes néha megforgatni. Végül friss oregánóval megszórva tálaljuk.
 
3 hozzászólás

Edit90 • Überbrutál #3 • 2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Imádom az ilyen recepteket.

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 2 hónapja, 2 hete

Lili írta:
Néhány igazi naranccsal is felehetne ezt még dobni.
Hmmm ez jó ötlet.

Lili • Messiás #1 • 2 hónapja, 2 hete

Néhány igazi naranccsal is felehetne ezt még dobni.