2019. május 22., szerda • Júlia, Rita

Narancsos csirkecombok

Mariann , 2018. december 28.
A két ünnep között sem érdemes lemondani a finom falatokról, ráadásul a narancsos csirkecombot nagyon egyszerű elkészíteni. A narancs és a többi fűszer nagyon jó ízt ad a csirkének és akár szárnyakkal is elkészíthetjük.


Hozzávalók:
 6 db csirke alsócomb
 1,5 evőkanál szezámolaj
 2 teáskanál méz
 3 evőkanál szójaszósz
 1,5 narancsból nyert narancslé

Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan mossuk meg és töröljük őket szárazra. Ezután dobjuk bele őket egy zacskóba és adjuk hozzá a fűszereket. Alaposan keverjük és dörzsöljük be a csirkecombokat a páccal és hagyjuk állni 15-20 percig. Ezután egy pici olajjal kikent tepsire tesszük a csirkéket és lefedjük fóliával.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük fóliával a csirkecombokat, majd levesszük a fóliát és arany színűre sütjük őket. Zöldségekkel vagy rizzsel tálalhatjuk.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 5 hónapja, 3 napja

Narancsosan még nem ettem.

krisztike • Überbrutál #1 • 5 hónapja, 4 napja

Én inkább levest eszek