24 °Ctiszta égbolt
2021. június 23., szerda • Zoltán

Mustáros sült oldalas

Mariann , 2020. június 30.
Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető húsétel, amit akár a szabadban, grillen is megsüthetünk, de ennek hiányában a konyhai sütőben is elkészíthető.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg oldalas
 5 gerezd fokhagyma
 0,5 dl olaj
 2 evőkanál mustár
 1 evőkanál ketchup
 só, bors

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a mustárt, a zúzott fokhagymákat, az olajat, a ketchupot és a sót, borsot. Ezzel a páccal alaposan kenjük be az oldalasunkat, amit érdemes egyben hagyni. Takarjuk le és pihentessük néhány órát vagy akár egy éjszakát.

Ezt követően grillen is megsüthetjük, de ha sütőben sütjük, akkor egy zsiradékkal kikent tepsibe tegyük az oldalast, majd fedjük le és előmelegített sütőben 200 fokon süssük 1-1,5 órát, majd a fóliát levéve további 20 percet sütjük. Akkor jó, ha már a csontról leválik a hús.
 
2 hozzászólás

Pocok • Megszállott #2 • 1 éve, 20 napja

Az oldalas a világ legjobb kajája.

hemberender • Hiperaktív #1 • 1 éve, 21 napja

Imádom az oldalast! A világ legfinomabb étele.