Hozzávalók
3-4 db csirkemell
pizza mozzarella
1 üveg szárított paradicsom
1 csokor bazsalikom
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Először a csirkemellet fűszerezzük sóval és borssal, majd vágjunk bele a húsba úgy, hogy tölthetőek legyenek. A sajtból körülbelül 1 cm vastagságú szeleteket vágunk és megtömjük vele a csirkemellet. Egy mellbe 2 szelet sajt jusson. Ezután jöhet a sajtra a szárított paradicsom, valamint mindegyik töltelékbe 2-2 bazsalikomlevél egyben.
Aki esetleg nem szereti egyben a bazsalikomot, az apróra is vághatja és beleszórhatja a töltelékbe. Ezután egy hústű segítségével tűzzük össze a csirkemelleket és forró olajban süssük elő őket. Ha megpirult mind a két oldala a csirkemellnek, akkor tegyük tűzálló tálba, fedjük le alufóliával és tegyük be a sütőbe 15-20 percre, 180 fokon.
A sajtból vághatunk még karikákat a húsra, hogy még finomabb legyen. Ha megpuhultak és megsültek a húsaink, akkor egy kevés salátával, vagy rizzsel, esetleg spárgával tálaljuk.