2019. június 26., szerda • János, Pál

Mozarrellás, avokádós saláta

Mariann , 2013. december 27.
Elmúltak az ünnepek, kellően teli lett a pocak is, így jöhetnek a könnyedebb ételek. Ez a saláta nem terheli a hasunkat, de eltelít és nagyon hamar kész is van, valamint rengeteg vitamint találhatunk benne.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g mini mozzarella
 200 g saláta, rukkola saláta
 1 db avokádó
 olívaolaj
 friss bazsalikom
 koktélparadicsom
 1 citrom leve

Elkészítés:
A mozzarellákat és a paradicsomokat vágjuk félbe. Egy tálba vágjunk salátát vagy egyszerűen csak tépkedjünk egy keveset. Dobáljuk bele a paradicsomot és sajtot. Az avokádót pucoljuk meg, vágjuk ki a magját és szeleteljük fel körülbelül akkorára, amekkorák a mozzarellák, és dobjuk bele a salátába.

Aki szereti az olívabogyót, az tehet bele nyugodtan néhány szemet. Az olívaolajat és a citrom levét keverjük össze 1:3 arányban. Öntsük rá az öntete a salátára és jól keverjük össze, hogy mindenhova jusson. A bazsalikomot vágjuk fel apróra és szórjuk rá a salátára.

Egy kis időre tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek jobban összeérjenek. Magában is tökéletes, de tészták mellé is lehet fogyasztani.
 
7 hozzászólás

Gucci • Überbrutál #7 • 5 éve, 11 hónapja és 17 napja

Imádom az avokádót!

zsebibaba • Überbrutál #6 • 5 éve, 11 hónapja és 18 napja

Jól néz ki! :-) én mást is raknék hozzá

csillucs • Nagymester #5 • 5 éve, 11 hónapja és 18 napja

avokádó nélkül már csinálom is lehet holnapra készítek egy tállal

Sandy • Messiás #4 • 5 éve, 11 hónapja és 18 napja

De gusztusos. Nem vagyok egy nagy saláta párti, de ha van benne egy kis sonka, vagy bármi más hús, akkor bármit megeszek!

Móni • Überbrutál #3 • 5 éve, 11 hónapja és 18 napja

Pihentető finomság. Megcsinálom én is!

Gaddemon • Csirke #2 • 5 éve, 11 hónapja és 18 napja

Jól néz ki, de van benne zsír bőven. Csak a "könnyed" miatt mondom.

bonita • Messiás #1 • 5 éve, 11 hónapja és 18 napja

hmmm jól néz ki jöhet