14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Mogyorótorta eperkrémmel

2014. március 25.
2.4941
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A boltok polcain kezd megjelenni a zamatos, piros gyümölcs, azaz az eper, így mi is elővettük epres receptjeinket. Első finomság a mogyorótorta eperkrémmel, melynek elkészítése nem bonyolult, de nagyon ízletes.


Hozzávalók:

Tésztához:
4 db tojás
4 evőkanál porcukor
10 dkg darált mogyoró
12,5 dkg étcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

Krémhez:
500 g eper
25 dkg ricotta vagy mascarpone
2 csomag vaníliás cukor
egy kevés porcukor
2 dl habtejszín
0,5 dl víz
5 g zselatin
fél citrom leve
1 narancs

Elkészítés:
Először a csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd hagyjuk visszahűlni. Ezután előveszünk egy keverőtálat és beletesszük a tojásokat, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot, majd egy egészet jó habosra keverjük. Ha már kellően habos, akkor öntsük bele a csokoládét és óvatosan keverjük össze. Adjuk hozzá a darált mogyorót és szintén összekeverjük.

Egy tortaformába öntjük a tésztalapot, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Ha megsült, akkor pár percig a formában hagyjuk, majd egy rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a torta, addig készítsük el a krémet. Az epret mossuk meg és a felét daraboljuk össze, majd turmixoljuk le, hogy pépes állagú legyen. Néhány kanál cukorral, 1 vaníliás cukorral és 1 narancs reszelt héjával felrakjuk főni az eperturmixot. Körülbelül 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A ricottához keverjünk egy kevés porcukrot, vaníliás cukrot és citromlevet, majd hozzá adjuk az eperturmixot is. Készítsük el a zselatint a leírás alapján, majd keverjük hozzá a krémhez. A habtejszínt felverjük és óvatosan hozzákeverjük az eperkrémhez, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.

A tésztát vágjuk három lappá, majd megkenjük mindegyik réteget. A rétegek közé friss eperdarabkákat szórunk, majd a tetejét díszítjük. Ha összeállt a torta, akkor további fél órára a hűtőbe tesszük.
5 hozzászólás

Pocok

10 éve, 10 hónapja és 15 napja

jöhet egy egész torta

válasz erre

csillucs

10 éve, 10 hónapja és 16 napja

Nyami! Nagyon jól néz ki!

válasz erre

blondi

10 éve, 10 hónapja és 16 napja

Nagyon guszta!

válasz erre

Babóca

10 éve, 10 hónapja és 16 napja

Neee már folyik is a nyálam röhögő smiley

válasz erre

Edit90

10 éve, 10 hónapja és 16 napja

Igazi tavaszi tortarecept!mosolygó smiley

válasz erre