Hozzávalók:
Tésztához:
4 db tojás
4 evőkanál porcukor
10 dkg darált mogyoró
12,5 dkg étcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Krémhez:
500 g eper
25 dkg ricotta vagy mascarpone
2 csomag vaníliás cukor
egy kevés porcukor
2 dl habtejszín
0,5 dl víz
5 g zselatin
fél citrom leve
1 narancs
Elkészítés:
Először a csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd hagyjuk visszahűlni. Ezután előveszünk egy keverőtálat és beletesszük a tojásokat, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot, majd egy egészet jó habosra keverjük. Ha már kellően habos, akkor öntsük bele a csokoládét és óvatosan keverjük össze. Adjuk hozzá a darált mogyorót és szintén összekeverjük.
Egy tortaformába öntjük a tésztalapot, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Ha megsült, akkor pár percig a formában hagyjuk, majd egy rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a torta, addig készítsük el a krémet. Az epret mossuk meg és a felét daraboljuk össze, majd turmixoljuk le, hogy pépes állagú legyen. Néhány kanál cukorral, 1 vaníliás cukorral és 1 narancs reszelt héjával felrakjuk főni az eperturmixot. Körülbelül 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A ricottához keverjünk egy kevés porcukrot, vaníliás cukrot és citromlevet, majd hozzá adjuk az eperturmixot is. Készítsük el a zselatint a leírás alapján, majd keverjük hozzá a krémhez. A habtejszínt felverjük és óvatosan hozzákeverjük az eperkrémhez, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát vágjuk három lappá, majd megkenjük mindegyik réteget. A rétegek közé friss eperdarabkákat szórunk, majd a tetejét díszítjük. Ha összeállt a torta, akkor további fél órára a hűtőbe tesszük.