13 °Cerős felhőzet
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Mogyorókrémes piskótakocka

Mariann , 2014. április 21.
Mai receptünk egy nagyon egyszerű, de annál finomabb édesség. Ezt a süteményt sütés nélkül készíthetjük el, és eper helyett más gyümölcsöt is használhatunk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 10 dkg baracklekvár
 1 dl rum
 1 dl víz
 35 dkg mogyorókrém
 250 g mascarpone
 2 csomag babapiskóta
 4 dl tejszín
 3 csomag vaníliás cukor
 200 g eper

Elkészítés:
A tejszínt verjük habbá és keverjük bele a három csomag vaníliás cukrot és tegyük félre. A baracklekvárt keverjük el a rummal és a vízzel egy tálban. Egy nagyobb, négyszögletű tálat előveszünk és az alját kirakjuk a lekvárba mártott babapiskótákkal.

A mogyorókrémet keverjük jól össze a mascarponeval, akkor jó ha már kicsit habosodik. A krém felét kenjük rá a babapiskótákra. Ezután jön megint egy réteg lekváros piskóta. Ezt követően jön a tejszínhab. Először a felét rákenjük a piskótára, majd a felszeletelt eperrel megszórjuk és ismét jön rá a többi tejszínhab.

Végül még egy sor babapiskóta jön és megkenjük a tetejét a maradék csokikrémmel. Rászórjuk a maradék epret és legalább 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
 
7 hozzászólás

Szilvics • Tojás #7 • 6 éve, 11 hónapja és 8 napja

Ezt kipróbálom

Regina • Megszállott #6 • 6 éve, 11 hónapja és 8 napja

Nagyon guszta

bonita • Messiás #5 • 7 éve,

Jó kis süti. Ki fogom próbálni, bár most egy ideig szerintem nem fogok enni édességet.

hemberender írta:
Kell nekem egy asszony, mert kell egy ilyen süti!
Mi az összefüggés?

Kell nekem egy asszony, mert kell egy ilyen süti!

Bogyó • Pipi #2 • 7 éve,

Guszta. jol nez ki.

Jól hangzik, kipróbálom!