2019. december 12., csütörtök • Gabriella

Minestrone - Olasz zöldségleves

Mariann , 2013. november 20.
Ezt a hetet az olasz ételeknek szenteljük, így nem maradhat ki a repertoárból a híres Minestrone leves, aminek jelentése "a nagy leves", vagyis tele egy halom zöldséggel.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 egy maréknyi petrezselyemzöld
 2-3 evőkanál olívaolaj
 50 dkg burgonya
 30 dkg vöröshagyma
 50 dkg kelkáposzta
 20 dkg zöldborsó
 20 dkg konzerv bab
 parmezán sajt reszelve
 2-3 szép sárgarépa
 2 db kisebb cukkini
 2 db paradicsom
 1 db leveskocka
 csipet só
 pár szál zeller

Elkészítés:
A zöldségeinket mossuk meg alaposan és vágjuk össze őket. Egy nagy lábosba tegyük bele a vöröshagymát, a répát, a zellerszárat, a kelkáposztát, a krumplit, a cukkinit, a paradicsomot és a zöldbabot, tegyünk az edény aljába egy kevés vizet, körülbelül 2 ujjnyit.

Ha a víz elpárolgott, akkor öntsük fel az egészet elég vízzel, hogy leveses legyen. Majd tegyük bele a babot és a leveskockát (használhatunk vegetát is). Lassú tűzön körülbelül másfél óráig főzzük a levesünket.

Amikor már puhák a zöldségeink, akkor szórjunk bele apró tésztát (bármilyen olasz tészta megfelelő), vagy rizst is tehetünk bele.

Tálalásnál kevés olívaolajat öntsünk a levesünkbe, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
 
4 hozzászólás

bea74 • Pipi #4 • 6 éve, 6 hónapja és 8 napja

Imádom!

zsebibaba • Überbrutál #3 • 6 éve, 7 hónapja és 1 napja

Hmm ilyet még olaszban ettem és isteni volt, úgyhogy ezt elkészítem majd

marco • Hiperaktív #2 • 6 éve, 7 hónapja és 1 napja

Ebből akkor most egy tányérral légyszíves.

leoni • Messiás #1 • 6 éve, 7 hónapja és 1 napja

Imádom az ilyen leveseket! Klassz recept, köszönjük!