Hozzávalók:
1 kg alma
200 g sütőtök
1 db citrom leve
40 g friss gyömbér
3 evőkanál méz
Elkészítés:
Az almát pucoljuk meg, vágjuk ki a magját és vágjuk kisebb kockákra. Tegyük egy lábosba. A tököt szintén megtisztítjuk és kimagozzuk, majd lereszeljük és a lábosba rakjuk. Facsarjuk rá a citrom levét, valamint 1,5 dl vízzel öntsük fel. Kezdjük el felforralni az egészet.
HA felforrt, alacsony lángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Közben a gyömbért reszeljük bele és az elpárolgott vizet pótoljuk. Ha minden megfőtt, levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre és belekanalazzuk a mézet. Jól összeforraljuk és hagyjuk besűrűsödni.
Végül forrón üvegbe tesszük és hagyjuk lassan kihűlni a lekvárt.