13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Mézes-narancsos sült répa

Mariann , 2019. december 09.
Mai receptünk egy isteni finom köret, melyet nem szabad lehagyni az ünnepi asztalról. A mézes-narancsos sült répa tökéletesen illik különböző sült húsokhoz, ráadásul nagyon egészséges is és még a gyerekeknek is ízleni fog.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g sárgarépa
 2 db narancs
 2 evőkanál méz
 1 evőkanál kakukkfű
 1 kávéskanál só
 0,5 kávéskanál bors

Elkészítés:
Pucoljuk meg a répákat és ha nagyobbak, akkor vágjuk őket kisebb hasábokra. Érdemes színes répákat használni, így még látványosabb lesz a végeredmény. A megtisztított és összevágott répákra öntsük a mézet, valamint szórjuk meg sóval, borssal és a kakukkfűvel. Alaposan forgassuk össze az egészet, hogy a méz bevonja a répákat.

Az egyik narancs levét facsarjuk a répákra és tegyük őket félre 15 percre, hogy az ízek átjárják. Egy tepsibe szórjuk bele a répákat, majd dobáljuk mellé a másik narancsot felszeletelve. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 percig sütjük őket.
 
nincs még hozzászólás