10 ℃Eső előfordulhat
2017. december 15., péntek • Valér

Mézes-mustáros sült sonka

Mariann , 2017. április 12.
Ha idén nem hagyományos módon szeretnéd fogyasztani a húsvéti sonkádat, akkor mutatunk egy szuper és különleges receptet hozzá. A mézes-mustáros sült sonka elkészítse igen hosszadalmas, de a végeredmény egyszerűen isteni lesz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1-1,5 kg kötözött sonka
 5 dl cider
 2 dl víz
 1 db narancs héja
 2 db csillagánizs
 3 cm gyömbér
 1 db vöröshagyma
 szegfűszeg ízlés szerint
 2 dl cider
 2 evőkanál méz
 2 teáskanál angol mustár

Elkészítés:
A sonkát tegyük egy nagyobb edénybe, öntsük hozzá a cidert és annyi vizet, hogy teljesen ellepje. A főzővízbe tegyük bele a narancshéjat, a csillagánizst, a gyömbért és a vöröshagymát. Közepes lángon 1,5 órán át főzzük. Ha megfőtt a sonka, még melegen vegyük ki a vízből és töröljük szárazra.

Vegyük le a sonkáról a kötelet és egy picit vagdossuk be, hogy a szegfűszeget könnyedén bele tudjuk szurkálni a húsba. Közben keverjük össze a 2 dl cidert, a mézet és a mustárt, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Ezzel a mázzal kenjük meg a sonkát, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Hiperaktív #2 • 8 hónapja, 3 hete és 1 napja

Mondjuk én hagyományosan is nagyon szeretem, de ez is tök jól hangzik.

Móni • Überbrutál #1 • 8 hónapja, 3 hete és 1 napja

De jó ötlet. Nem csak hagyományos módon lehet enni.