0 ℃Tiszta idő
2020. június 05., péntek • Fatime

Mézes-mustáros rántott csirkeszárny

Mariann , 2020. február 08.
Mai receptünk egy isteni finom, nem csípős rántott csirkeszárny, melynek a bundája nem klasszikus módon készül, ugyanis a ropogós bunda kukoricapehelyből készül. Könnyű elkészíteni és biztosan kedvelni fogja a család.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 12 db csirkeszárny
 2 db tojás
 2 evőkanál méz
 2 evőkanál mustár
 só, bors
 3 bögre kukoricapehely

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat először előfőzzük, ehhez leöntjük őket vízzel, majd 15 percig főzzük őket. Végül hagyjuk kihűlni. A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a mézet, a mustárt és a fűszereket. Ebben megforgatjuk a csirkeszárny részeket, majd mehetnek a kukoricapehelybe. Érdemes a kukoricapelyhet egy kissé összetörni, hogy ne legyenek nagy darabok.

Végül tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük őket. Közben egyszer forgassunk rajtuk, hogy mindenhol ropogósak legyenek.
 
1 hozzászólás

Pocok • Megszállott #1 • 4 hónapja, 4 napja

A csirke szárny az egyik legjobb kaja.