8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Mézes-mustáros csirkesaláta

2019. július 04.
6.8221
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed, nyári csirkesaláta, amit ebédre vagy akár vacsorára is elkészíthetsz. A salátához szinte bármilyen zöldséget használhatsz a receptben felsoroltakon kívül is. Ez még a diétázóknak is ízleni fog.


Hozzávalók:
4 db csirkecombfilé
1/3 csésze méz
1/4 csésze dijoni mustár
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
fél fej római saláta
1 csésze koktélparadicsom
1/4 fej lilahagyma
1 db avokádó

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a mézet, a mustárt, az olajat, az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket. A pác egy részét öntsük a csirkecombokra, majd hagyjuk állni egy kicsit. A többi pácot tegyük félre, uyganis ez lesz a salátára a dressing is. A húst süssük meg egy serpenyőben, majd vágjuk össze vékonyabb csíkokra. Egy nagy tálba szórjuk bele az összevágott salátát, a paradicsomot, a hagymát és az avokádót.

Ehhez adjuk a csirkét, majd az egészet nyakon öntjük a páclével, amit egy kevés vízzel keverjünk el. Végül forgassuk össze a salátát és már tálalhatjuk is.
2 hozzászólás

Lili

5 éve, 2 hónapja és 14 napja

Ezt szerintem elkészítem.

válasz erre

pilótakeksz

5 éve, 2 hónapja és 15 napja

Huuu ez szuper.

válasz erre