Mai receptünk már egy karácsonyi ihletésű édesség, melyet nem nehéz elkészíteni és egészem biztosan ízleni fog a családnak. Használjuk mézeskalácsfűszert és ízlésünknek megfelelő mennyiséget tegyünk belőle a süteménybe.
Hozzávalók:
5 db tojás
100 g liszt
100 g cukor
csipet só
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
3 evőkanál porcukor
65 g puha vaj
300 g mascarpone
2-3 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
Első lépésként a piskótát készítjük el. Ehhez a tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel csipet sóval. Közben a sárgáját keverjük el a 100 g cukorral, a lisztet mérjük ki és tegyük bele a mézeskalácsfűszert. Kezdjük el adagokban összekeverni a hozzávalókat. Először a tojásfehérjéből egy adagot a tojássárgához keverünk, majd a lisztből.
Szépen apránként elkeverjük és kész a piskóta. Ezután egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Közben a krémet készítsük el.
A hozzávalókat tegyük egy tálba és keverjük össze alaposan. Ízléstől függően lehet bele több vagy kevesebb fűszerkeverék. A megsült piskótát kivesszük és egy tiszta sütőpapírra tesszük, feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Végül a kihűlt piskótát megkenjük a krémmel.