Ha szeretnél karácsonykor ehető ajándékot adni szeretteidnek, akkor a mézeskalács golyó nagyon jó ötlet. Könnyen el lehet készíteni és saját ízlésed szerint díszítheted őket. Érdemes minél előbb elkészíteni, hogy legyen idejük megdermedni.
Hozzávalók:
100 g mézeskalács tészta
50 g vaj (szobahőmérsékletű)
30 g porcukor
50 g mascarpone
100 g fehércsoki
pici kakaópor
Elkészítés:
A mézeskalács tésztát dobjuk egy aprítóba, zúzzuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a puha vajat, a porcukrot és a mascarponét. Az így kapott masszából kisebb golyókat formázunk egy tálcára, amit aztán tegyünk be egy órára a hűtőbe, vagy 20 percre a fagyasztóba. Így hamar össze fognak állni a golyócskák.
A fehércsokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd megforgatjuk benne az elkészített golyócskákat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára őket és szórjuk meg pici kakaóporral vagy más díszítő elemmel. Hagyjuk megdermedni őket. Be lehet tenni hűtőbe, hogy gyorsabban megdermedjenek.