2019. március 22., péntek • Beáta, Izolda

Mézeskalács golyók

Mariann , 2018. december 11.
Ha szeretnél karácsonykor ehető ajándékot adni szeretteidnek, akkor a mézeskalács golyó nagyon jó ötlet. Könnyen el lehet készíteni és saját ízlésed szerint díszítheted őket. Érdemes minél előbb elkészíteni, hogy legyen idejük megdermedni.


Hozzávalók:
 100 g mézeskalács tészta
 50 g vaj (szobahőmérsékletű)
 30 g porcukor
 50 g mascarpone
 100 g fehércsoki
 pici kakaópor

Elkészítés:
A mézeskalács tésztát dobjuk egy aprítóba, zúzzuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a puha vajat, a porcukrot és a mascarponét. Az így kapott masszából kisebb golyókat formázunk egy tálcára, amit aztán tegyünk be egy órára a hűtőbe, vagy 20 percre a fagyasztóba. Így hamar össze fognak állni a golyócskák.

A fehércsokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd megforgatjuk benne az elkészített golyócskákat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára őket és szórjuk meg pici kakaóporral vagy más díszítő elemmel. Hagyjuk megdermedni őket. Be lehet tenni hűtőbe, hogy gyorsabban megdermedjenek.
 
1 hozzászólás

Enci • Überbrutál #1 • 3 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ez tetszik nagyon.