7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Mézes-fokhagymás lazac

2019. november 10.
12.0991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni finom halas étel, amit akár a közeledő ünnepekre is elkészíthetsz a családnak és a barátoknak. A mézes-fokhagymás lazacot nagyon könnyű elkészíteni és zöldségekkel, rizzsel is tálalhatjuk.


Hozzávalók:
4 db lazacfilé
2 evőkanál méz
1 evőkanál frissen facsart lime lé
3 gerezd fokhagyma
1 csipet só
kevés olívaolaj

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a mézet, a lime lét, a sót és a zúzott fokhagymákat, majd ezzel a páccal kenjük meg a lazacszeleteket. Hagyjuk 20 percet pácolódni, hogy jól magába szívják a halszeletek az ízeket. Egy serpenyőbe tegyük kevés olajat, majd közepes lángon süssük meg a halszeletek mindkét oldalát 2-3 perc alatt.

Friss salátával, zöldségekkel vagy rizzsel érdemes tálalni.
nincs még hozzászólás