26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Mézes-boros libasült

2014. november 04.
2.3581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes liba étel lesz. Nemsokára itt a Márton nap, amikor is sok helyen a hagyományok szerint libát fogyasztanak. Ennek az ételnek az elkészítése nem túl bonyolult és nagyon finom.
 


Hozzávalók:
4 szép libacomb
szárnyas fűszerkeverék
só, bors
2 fej vöröshagyma
2 alma
2 paradicsom
1 paprika
2-3 evőkanál pirospaprika krém
2 dl fehérbor
1-2 evőkanál méz

Elkészítése:
A combokat megmossuk,majd sóval és fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A paprikát, paradicsomot, almát és hagymát cikkekre vágjuk és rászórjuk a húsra, amit előzőleg egy tálba tettünk.

A zöldségekre és a gyümölcsre szórunk egy kevés fűszert, és az egészre teszünk pirospaprika krémet. A bort a hús alá öntjük, míg a mézet rácsurgatjuk a húsra és a zöldségekre. Lefedjük fóliával és előmelegített sütőben, 200 fokon 2,5 óra alatt megsütjük. Az utolsó fél órában levesszük a fóliát és megpirítjuk a húst.
4 hozzászólás

Sonci

11 éve, 6 hónapja és 2 napja

Ez így éjszaka felért egy kínzással! röhögő smiley

A receptet viszont mentettem! kacsintó smiley

válasz erre

Natasha

11 éve, 6 hónapja és 2 napja

Ezt ki fogom próbálni.

válasz erre

eperjam

11 éve, 6 hónapja és 3 napja

Finom étel. mosolygó smiley Mondjuk egy kis lilakáposzta is jó hozzá.

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 6 hónapja és 3 napja

Gusztusosan hangzik.

válasz erre