21 °Ctiszta égbolt
2020. július 05., vasárnap • Emese, Sarolta

Mézes-barbecues csirke

Mariann , 2020. április 24.
Itt a hétvége és az idő is már egyre szebb ahhoz, hogy a kertben vagy éppen az erkélyen grillezzünk. Mai receptünk egy egyszerű mézes-barbecues csirke, amit természetesen grill hiányában a konyhában is elkészíthetünk egy serpenyőben.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 700 g csirke (comb, szárny vagy mell)
 3 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál só
 fél teáskanál bors
 2 evőkanál citromlé
 3 evőkanál barbecue szósz
 2 evőkanál méz

Elkészítés:
A csirkerészeket mossuk meg, majd tegyük egy nagy tálba. A többi hozzávalót keverjük össze majd kenjük meg vele alaposan a csirkéket. Jól masszírozzuk beléjük a pácot. Fedjük le és hűtőben hagyjuk akár egy éjszakát, de legalább néhány órát pihenni. Ezt követően pedig csak ki kell sütni őket.

Tálalhatjuk salátával vagy akár burgonyával is ízlés szerint.
 
1 hozzászólás

moni1294 • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Végre itt a grill szezon.