9 ℃Esik
2017. december 15., péntek • Valér

Mézes sült alma

Mariann , 2017. november 27.
Ha túl sok almát vettél és nem szeretnéd, hogy megromoljon, akkor készíts belőle egyszerű, de mégis istenien finom sült almát. Ezt akár vendégeknek is tálalhatod, ráadásul nagyon hamar kész van.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 db alma
 1 evőkanál méz
 20 g vaj
 1/4 teáskanál őrölt fahéj
 1/8 teáskanál szegfűszeg
 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
 egy marék pekándió
 egy marék hántolt mandula
 3-4 evőkanál barna cukor

Elkészítés:
Az almákat alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Vágjuk őket félbe és vágjuk ki a magházukat. Ezután egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a mézet és a fűszereket. Amint minden összekeveredett, vegyük le a tűzről és öntsük a keveréket a pekándióra és a mandulára.

Töltsük meg az almákat a mézes keverékkel, majd tegyük tűzálló tálba. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. A végén azonnal szórjuk rá a barna cukrot és már fogyaszthatjuk is.
 
3 hozzászólás

bababum • Pipi #3 • 2 hete és 3 napja

Így még nem csináltam sült almát.

Cynthia • Überbrutál #2 • 2 hete és 3 napja

Ez elég finom lehet.

mokus84 • Überbrutál #1 • 2 hete és 3 napja

Ohhh én egy kis fahéjas cukorral szoktam megszórni és úgy megsütni. Az is finom.